Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Την απαγόρευση των Windows 8 στο Δημόσιο αποφάσισε η Κίνα

Με μία μυστηριώδη απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft απαγορεύεται σε όλους τους κρατικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από υπάλληλους του Δημοσίου της χώρας...



Σε μια εγκύκλιο που εξέδωσε για τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών, όπως αναφέρει το Reuters, το Κέντρο Προμηθειών Κεντρικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση των Windows 8.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Xinhua, η απαγόρευση έχει στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των υπολογιστών μετά την απόφαση της Microsoft να διακόψει την υποστήριξη για τα Windows XP, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα. Ούτε η κυβέρνηση ούτε το Xinhua διευκρίνισαν πώς η απαγόρευση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ή ενισχύει την ασφάλεια των υπολογιστών.
«Η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει τα Windows 8 από τις δημόσιες προμήθειες δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει τα XP, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% της αγοράς επιτραπέζιων υπολογιστών στην Κίνα» ανέφερε η εταιρεία Canalys.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου