Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βούδας vs. Αλλάχ… απίστευτες σφαγές, γενίκευση της βίας

Μετά τη Συρία, η Ουκρανία, παράλληλα με την Ουκρανία, το Ιράκ. Αλήθεια ποια χώρα ή περιοχή έχει σειρά μετά;...







Ολόκληρη η υφήλιος βρίσκεται σε αναβρασμό και οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφθούν. Ιδιαίτερη όμως έξαρση παρουσιάζει, πλέον, σε βαθμό επικίνδυνο, η θρησκευτική βία.

Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν στα προαναφερθέντα πεδία αναταραχής, στη Σρι Λάνκα μουσουλμάνοι και βουδιστές σφάζονται, κυριολεκτικά. Φανατικοί βουδιστές, οδηγούμενοι από ιερείς και μοναχούς τους επιτέθηκαν κατά των μουσουλμάνων συμπολιτών τους και λεηλάτησαν, έκαψαν και διέλυσαν το παν στο πέρασμά τους. Στις συγκρούσεις αυτές τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. 
Παρόμοια γεγονότα, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, σημειώθηκαν στη Μιανμάρ, όπου οι βουδιστές εξαπέλυσαν πογκρόμ κατά της μουσουλμανικής μειονότητας. Τουλάχιστον 615 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 86.000 μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν, άρον – άρον τη χώρα, ακόμα και με σχεδίες. 

Στην Κένυα ήταν η σειρά των Σομαλών φανατικών μουσουλμάνων να επιτεθούν σε παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της χώρας, σκοτώνοντας 48 ανθρώπους, κυρίως χριστιανούς. Την επίθεση εκτέλεσε η ίδια οργάνωση που είχε πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, τον περασμένο Δεκέμβριου, σκοτώνοντας, τότε, 67 άτομα, μη μουσουλμάνους.

Τελικά η δήλωση του Αμερικανού προέδρου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου είπε ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος απολαμβάνει μεγαλύτερης σταθερότητας σε σχέση με 5 χρόνια πριν… μάλλον δεν ισχύει.











Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου