Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μυστική συνάντηση Ευρωπαίων και Ρώσων εθνικιστών στη Βιέννη

Υπό την προστασία των Ρώσων εθνικιστών οργανώνονται οι νεοεκλεγέντες υπερεθνικιστές της Ευρώπης από τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Βουλγαρία. Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών...






που έδειξε μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές έλαβαν πρόσκληση για να παρευρεθούν σε μυστική συνάντηση, στην καρδιά της γηραιάς ηπείρου με οικοδεσπότη έναν Ρώσο ολιγάρχη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Ρώσοι υπερεθνικιστές συναντήθηκαν στην Βιέννη με τους νεοεκλεγέντες του Γαλλικού FN, του Αυστριακού FPO και τους Βούλγαρους υπερεθνικιστές του Atakla. Το δημοσίευμα βασίζεται σε δηλώσεις ενός εκ των συμμετεχόντων στον “μυστικό εθνικιστικό δείπνο”, στο Γαλλικό πρακτορείο.

Η συνάντηση που έγινε το Σάββατο 31 Μαΐου στο παλάτι του Λιχτενστάιν, ένα ιδιαίτερα επιβλητικό κτίριο. Το θέμα συζήτησης ήταν "το μέλλον των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών της χριστιανικής Ευρώπης, όπως η οικογένεια", υποστήριξε ο Aymeric Chauprade νεοεκλεγείς βουλευτής του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, η συνάντηση των βουλευτών των υπερεθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης με τους Ρώσους εθνικιστές, οργανώθηκε στη Βιέννη από τον νεαρό Ρώσο ολιγάρχη επιχειρηματία, Konstantin Malofeev, ο οποίος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους υπήρχαν επίσης σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο, ο Βούλγαρος εθνικιστής Volen Siderov, ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος "Ataka", ο οποίος είναι γνωστός για την εθνικιστική ρητορική του με την οποία προάγει τη βία. Επίσης προσκεκλημένη ήταν και η Marion Marechal-Le Pen, εγγονή του ιδρυτή του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος και ανιψιά της marine Le Pen.

Σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο, η σύσκεψη έγινε με απόλυτη μυστικότητα, και οι μετέχοντες είχαν δεσμευτεί να μην βγάλουν ούτε φωτογραφίες. Στην είσοδο του κτιρίου ιδιωτική εταιρία έκανε ελέγχους σε όλες τις εισόδους του μπαρόκ κτιρίου και φρόντιζε να μην διαρρεύσουν μαρτυρίες, φωτογραφίες ή βίντεο από την συνάντηση.

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής Ελλήνων εθνικιστών στη συνάντηση, δεν γίνεται σχετική αναφορά από κανένα μέσο ενημέρωσης.













Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου