Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η «Νέα Ελλάδα» – Ξεσκίζουν τον Έλληνα Πολίτη και πληρώνουν έξοδα συντήρησης τεσσάρων Ολυμπιακών ακινήτων που ρημάζουν!

Της «Νέας Ελλάδας» τα καμώματα… Το ποσό των… 33 εκατ. ευρώ έφτασαν στη δεκαετία 2005-2013 τα έξοδα συντήρησης και φύλαξης τεσσάρων Ολυμπιακών Ακινήτων, που παραμένουν παρατημένα επί χρόνια και τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ προτίθεται να αξιοποιήσει...


Κορυφαίο παράδειγμα πλήρους εγκατάλειψης αποτελεί το πανάκριβο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, για το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό.
Σύμφωνα με το Ταμείο, η αξιοποίησή του θα γίνει μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης και διατήρησης των υφιστάμενων αθλητικών χρήσεων, με στόχο να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές.
Πρόκειται για μια τεράστια έκταση 1.029 στρεμμάτων, που εξαιρέθηκε από το διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα, ο οποίος και έχει βαλτώσει εξαιτίας μιας σειράς θεσμικών προβλημάτων.
Τα έξοδα συντήρησης και φύλαξής της έχει μέχρι τώρα στοιχήσει στον Ελληνα φορολογούμενο 11,3 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο αντίκρυσμα, αφού το ακίνητο αποτελεί χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών.
Περιορίστηκαν μόνο από το 2012 και μετά οπότε και το Ιππικό Κέντρο περιήλθε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με αποτέλεσμα τα έξοδα να ανέρχονται πλέον σε 141.000 ευρώ το χρόνο.
Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση πλήρως αποτυχημένου μετα-ολυμπιακού σχεδιασμού είναι η εγκατάσταση του Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά στο Μαραθώνα, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Η συντήρηση και φύλαξή του έχει μέχρι τώρα στοιχήσει 10,5 εκατ. ευρώ.
Τρίτη περίπτωση αποτελεί το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί (Μπάτμιντον), με έξοδα 9,6 εκατ. ευρώ, και τέταρτη το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου για το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι επίσης προκηρύσσει διαγωνισμό για την αξιοποίηση του.
Πρόκειται για έκταση 93.000 τετραγωνικών μέτρων, που κάποτε επρόκειτο να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο από τον όμιλο Χαραγκιώνη. Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία άκαρπων προσπαθειών προκειμένου να επισημοποιηθεί το ναυάγιο του σχεδίου.
Για το Γαλάτσι, το νούμερο είναι αρκετά μικρότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα και ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι μέχρι και τα μέσα του 2013 είχε παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Μάλιστα από το 2012 οπότε και μεταβιβάστηκε στην ΕΤΑΔ, το κόστος συντήρησης και φύλαξης μειώθηκε στα 15.000 ευρώ το χρόνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου