Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΠΑΣΕ ΤΗ TV ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΩΗ

Είναι η φωνή της Προπαγάνδας. Είναι η φωνή της τρόικας και των κατοχικών δυνάμεων...





Οι ειδήσεις κάνουν κακό στην υγεία. Οδηγούν σε φόβο και επιθετικότητα, μειώνουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητα μας να σκεφτόμαστε. 
Η λύση; Σταματήστε να τις καταναλώνετε. 
 

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι οι ειδήσεις ​​είναι για τον εγκέφαλο, ότι η ζάχαρη για το σώμα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας τροφοδοτούν με μικρές μπουκιές από ασήμαντα θέματα, μεζέδες που δεν αφορούν πραγματικά τη ζωή μας και δεν απαιτούν σκέψη. 
Σε αντίθεση με τα βιβλία και τα μακροσκελή άρθρα (που απαιτούν σκέψη), μπορούμε να καταναλώνουμε απεριόριστες ποσότητες ευκολοχώνευτων ειδήσεων. 

Οι ειδήσεις που πλασάρονται μέσα από την τηλεόραση παραπλανούν, είναι ασήμαντες, δεν έχουν ερμηνευτική αξία, είναι τοξικές για τον οργανισμό, αυξάνουν τα γνωστικά λάθη, αναστέλλουν τη σκέψη, λειτουργούν σα ναρκωτικό, είναι σπατάλη χρόνου, μας κάνουν αδρανείς, σκοτώνουν τη δημιουργικότητα.

Η κοινωνία χρειάζεται τη δημοσιογραφία – αλλά με διαφορετικό τρόπο. Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι πάντοτε σημαντική. Χρειαζόμαστε ρεπορτάζ που ελέγχουν τους θεσμούς και αποκαλύπτουν την αλήθεια. Ουσία εμπεριέχουν τα μακροσκελή άρθρα σε περιοδικά και τα εμπεριστατωμένα βιβλία.

 
Έχοντας περάσει δύο χρόνια χωρίς να παρακολουθώ ειδήσεις, μπορώ να δω και να αναφέρω τα αποτελέσματα αυτής της ελευθερίας: λιγότερη αποδιοργάνωση, λιγότερο άγχος, βαθύτερη σκέψη, περισσότερο χρόνο, περισσότερες γνώσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο.












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου