Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σε οριστική πτώχευση και η SHELMAN ! Δίχως τέλος το πρωθυπουργικό “success story”

Ένας ακόμη ελληνικός βιομηχανικός κολοσσός κηρύχθηκε και επισήμως σε πτώχευση, την ίδια μάλιστα μέρα που από το Μουσείο Μπενάκη ο Πρωθυπουργός της χώρας προέβαινε σε πολιτικά αφηγήματα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο της “Νέας Εθνικής Ανάπτυξης” και άλλες “ιστορίες”…


Η άλλοτε πανίσχυρη βιομηχανία ξυλείας SHELMAN διέθετε εργοστάσια στην Κομοτηνή και στην Χαλκίδα.
SHELMAN_666_355
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση του «Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού Χαλκίδος», για να κηρυχθεί σε πτώχευση η ιστορική βιομηχανία ξυλείας.
Το Πρωτοδικείο όρισε ως ημερομηνία παύσης πληρωμών την 30/6/2013 και διόρισε σύνδικο της πτώχευσης τον δικηγόρο Νικόλαο Μπούρμπο.
Τα δύο εργοστάσια της επιχείρησης είναι εδώ και μήνες κλειστά, καθώς η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει και ότι απέμεινε κυριαρχείται από εισαγωγές. Σε αυτές τις συνθήκες η εταιρία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα χρέη τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 150 εκ. ευρώ. Από αυτά τα 20 εκ. ευρώ αφορούν απλήρωτες αμοιβές εργαζομένων, ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πόσα από αυτά θα μπορέσουν να καλυφθούν από το προϊόν της εκποίησης (ακίνητα, μηχανήματα). Γράφτηκε έτσι άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της εγχώριας βιομηχανίας και στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής μετριούνται πλέον στα δάχτυλα τα εργοστάσια που συνεχίζουν να λειτουργούν και να παράγουν…













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου