Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μετά τις εκλογές έρχονται οι λυπητερές! -Θα επιστρέψει η εφαρμογή μέτρων του Μεσοπρόθεσμου

Αμέσως μετά τις εκλογές  θα επιστρέψει η εφαρμογή μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί, μέτρων στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά και μέτρων που θα αποφασιστούν  το φθινόπωρο...




Ο λογαριασμός που θα αρχίσει να εξοφλεί ο Έλληνας ξεκινάει με τα εκκαθαριστικά για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ανεξάρτητα του πότε έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση ,θα αποσταλούν στις 30 Ιουλίου. Άτυχοι όσοι  δουλεψαν κατά την διάρκεια του 2013, καθώς τα εισοδήματα επιβαρύνονται πέρα από τον φόρο, με έκτακτη εισφορά, με τέλος επιτηδεύματος ,εάν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία, ενώ θα επισυναφθεί και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης.
Επίσης μεγαλώνει ο λογαριασμός καθώς «τρέχουν» και οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα. Τον Μάιο  «τελειώνει» το «χαράτσι» που εξοφλείτο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ανοίγει ένας νέος κύκλος ! Αυτός του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Φόρος που ναι μεν θα είναι χαμηλότερος σε σχέση με το «χαράτσι» για όσους διαθέτουν αυστηρά και μόνον αστικά ακίνητα, αλλά πλέον θα τον καταβάλλουν και όσοι έχουν αγροτεμάχια.
Να σημειώσουμε οτι πλέον για τα ακίνητα, στις αγοραπωλησίες  και ο πωλητής θα καταβάλλει τον λεγόμενο Φόρο Υπεραξίας.
Αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν επιπλέον περικοπές σε επικουρικές συντάξεις-εφάπαξ με βάση τη ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων.
Βάσει του Μεσοπρόθεσμου, προϋπολογίζεται ότι τα Ταμεία θα εξοικονομήσουν 464 εκατ. ευρώ από την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και άλλα 115,5 εκατ. ευρώ από τη μείωση των αποδιδόμενων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου