Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γιατί οι ξένοι αναμειγνύονται στις εκλογές μας;

Νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν ή ότι θα τους ακούσουμε;
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ από τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής που λαμβάνει πλέον δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την παραμονή της τρόικας ή όχι στην Ελλάδα...



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο γνωστός κ. Σόιμπλε, επιχείρησε να παρέμβει στα εσωτερικά μας, προκειμένου να στηρίξει τον ετοιμόρροπο κυβερνητικό συνασπισμό, που μας επέβαλαν η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι.
Υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας και με πρακτικές που παραπέμπουν σε αρμοστές αφρικανικών αποικιών, ο κύριος Σόιμπλε κατηγόρησε Έλληνα πολιτικό αρχηγό, γιατί δήθεν δεν του αρέσει το ευρώ. Ακολουθώντας μεθόδους Γκέμπελ, ο κύριος Σόιμπλε δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο, που είχε διατυπώσει αρνητική θέση για το ευρώ – άλλωστε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι υπήρξε στα αλήθεια ένα τέτοιο πρόσωπο – στην εναγώνια προσπάθειά του να λειτουργήσει ως κοινός προβοκάτορας, σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.
Η αθλιότητα του Σόιμπλε, έρχεται μετά την «πατάτα» Γιούνκερ ο οποίος επιτέθηκε ευθέως κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποδεικνύοντας στους Έλληνες να μην τον ψηφίσουν για Πρωθυπουργό!!!
Πρόκειται καθαρά για κινήσεις πανικού των ξένων απατεώνων πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα μας, που έχουν στόχο να περιορίσουν τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν τις Μαριονέτες της τρόικας στην Ελλάδα, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.
Πάντως είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό το γεγονός, ότι δεν καταδίκασαν όπως θα έπρεπε την απροκάλυπτη παρέμβαση των γυρολόγων της Μέρκελ στα εσωτερικά της χώρας μας. Προφανώς οι ξένοι τοκογλύφοι, θεωρούν την Ελλάδα ως αποικία και την κυβέρνηση μαριονέτα που εκτελεί πιστά τις εντολές της.
Το λόγο έχει τώρα ο ελληνικός λαός, ο οποίος με την ψήφο του την Κυριακή, θα δώσει σκληρή και οριστική απάντηση στον Σόιμπλε και τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Γιατί στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι έννοιες της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες και δεν επιτρέπει σε κανένα ξένο να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας και, κυρίως στις εκλογές που γίνονται. Και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι ξένοι απατεώνες θα πάρουν στην απάντησή τους.
Ο Σόιμπλε
Συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει ότι δεν έπαψε ποτέ να μας θεωρεί προτεκτοράτο, παραδέχεται ότι είχε όχι ένα αλλά τέσσερα σχέδια για να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των Financial Times περί μολυσμένου ποδιού. Αναγνωρίζει μάλιστα σκανδαλωδώς ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν έτοιμο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν αυτό το σενάριο και ότι υπήρχε πολιτικός που του το είχε ζητήσει.
«Μου είπε τότε εκείνη την εποχή ένας Έλληνας πολιτικός ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα. Υπήρχε το σχέδιο μιας κυβέρνησςη να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι η Γερμανία δεν θα είχε εναλλακτικό σχέδιο; Και σχέδιο Α είχαμε και Β και Γ και Δ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός. Ωστόσο αργά το βράδυ και μετά τον πάταγο που προκλήθηκε, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα την «αυθεντική» υποτίθεται συζήτηση. Στις δύο παραγράφους, απουσιάζει παντελώς η αναφορά στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από το ευρώ, ενώ γίνεται και προσπάθεια να φανεί ότι οι Γερμανοί σέβονται τη χώρα μας.
Στήνουν σκηνικό αποσταθεροποίησης
Την ίδια στιγμή οι διεθνείς τοκογλύφοι που τζόγαραν τα λεφτά του κοσμάκη και προκάλεσαν την καταστροφική κρίση των ομολόγων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που κέρδισαν δισεκατομμύρια από το δράμα της χώρας και οργάνωσαν την έξοδο στις αγορές τον περασμένο μήνα, λένε τώρα ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην οικονομία.
Η Goldman Sachs που είχε εμπλακεί στα swaps με τα οποία μας έβαλε ο Σημίτης στην ΟΝΕ, προειδοποιεί με σημείωμά τους πελάτες της, να έχουν «στραμμένη την προσοχή τους στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο».
Όπως αναφέρει θα μπορούσε να απειληθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης αναλόγως των αποτελεσμάτων. Σημειώνει δε ότι μια σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό κοντά στο 30% και σε διάφορά τουλάχιστον 3% από τη ΝΔ θα επέτρεπε στην αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα επιθυμούν μια επικείμενη αλλαγή κυβέρνησης. «Τι θα συμβεί αν και εφόσον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την ελληνική πολιτική;» αναρωτιέται ο οίκος και απαντά: «στην αρχή θα οδηγούσε τις αποδόσεις των ομολόγων σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια. Όμως, η ζώνη του ευρώ έχει πλέον τη θεσμική υποδομή για να γλυτώσει την ευρεία βάση μετάδοσης του προβλήματος. Έτσι σε αυτή τη περίπτωση οι κίνδυνοι μετάδοσης θα περιοριστούν».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Citigroup που προβλέπει ύφεση και το 2014, μιλά για μεγάλο πολιτικό ρίσκο και εκτιμά ότι πιθανή ήττα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα αποσταθεροποιήσει τη κυβέρνηση.
Προκλητικός πάλι ο Γιούνκερ
Από την πλευρά του ο κήρυκας της λιτότητας και επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε επικίνδυνη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μιλώντας στο Bloomberg, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και σημείωσε «Αυτό που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια κυβερνητική κρίση ή την κατάρρευση της κυβέρνησης.
Από κοντά και το πρακτορείο Associated Press, που προειδοποιεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να οδηγήσει σε «εκτροχιασμό».
«Τα αποτελέσματα στην Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν ξανά το εθνικό πολιτικό σκηνικό και τις εθνικές πολιτικές, δίνοντας ώθηση σε νέες συζητήσεις και διαμάχες σχετικά με τη λιτότητα, τις μεταρρυθμίσεις και τη βιωσιμότητα του χρέους», σημειώνει ο αναλυτής της τράπεζες ING Κάρστεν Μπρζέσκι.
Τέλος ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg στο Λονδίνο, Χόλγκερ Σμίντινγκ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει τεράστια πολιτική αβεβαιότητα με σοβαρή αρνητική επίπτωση στην οικονομία και πιθανό κάποιο αντίκτυπο στην Ευρώπη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου