Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το σχέδιο των Γερμανών για όριο ανάληψης έως 100 ευρώ ανά πολίτη και κλείσιμο συνόρων

Σχέδιο για όριο ανάληψης έως 100 ευρώ ανά πολίτη και κλείσιμο συνόρων για τις συναλλαγές είχαν ολοκληρώσει το 2011 οι Γερμανοί...




 σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που προστίθεται στη σειρά αποκαλύψεων για την κρίσιμη ημέρα των Καννών  από το βιβλίο του Τίμοθι Γκάιτνερ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Κάννες ήταν η κατάληξη του αδιεξόδου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί επί 6 μήνες η πολιτική ζωή στην Ελλάδα.
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 Σόιμπλε καιΒενιζέλος είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν για να δουν πού θα πάει το πράγμα. Στη συνάντηση η ατμόσφαιρα είναι βαριά και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών μπαίνει κατευθείαν στο θέμα: Η Ελλάδα θα τα βγάλει περα με ένα δεύτερο πρόγραμμα ή είναι καλύτερα να οργανωθεί η «φιλική» έξοδος της χώρας από το ευρώ;
Όπως αποκαλύπτεται οι Γερμανοί είχαν επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα εκτάκτων συνθηκών που προέβλεπε την ανάληψη 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ.
Ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει τον Βενιζέλο πως «Τα πράγμα είναι ζόρικα. Θα βρείτε πολύ εχθρικό περιβάλλον στις Κάννες».
Μετά από λίγο καιρό ο Βενιζέλος απορρίπτει απόλυτα κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ εξηγεί γιατί το δεύτερο πρόγραμμα μπορεί να πετύχει.
Στο Βρότσλαβ ο κ. Βενιζέλος απέρριψε κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας από το ευρώ εξηγεί γιατί το δεύτερο πρόγραμμα μπορεί να πετύχει. Οι Γερμανοί παραμένουν επιφυλακτικοί. Η συνέχεια ήταν γνωστή. Απόφαση για «κούρεμα», απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, τέλος της κυβέρνησης, πρωθυπουργία Παπαδήμου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου