Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Παραιτήθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη...



όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως ανακοίνωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ο ανασχηματισμός θα γίνει στις 15 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ είχε αποφασίσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.
Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έθεσαν στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή τους, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ΔΗΚΟ.
Ανέφερε επίσης ότι ο κύπριος πρόεδρος ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του σχετικά με ανασχηματισμό, και το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα λάβει τις αποφάσεις του μέχρι την 15η Μαρτίου.
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι κατέθεσε την παραίτησή του στον πρόεδρο μαζί με όλους τους υπόλοιπους υπουργούς. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη συνεργασία των τελευταίων 12 μηνών. «Αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα στον τόπο», σημείωσε. Σε ερώτηση αν θα υποβάλει παραίτηση και από το ΔΗΚΟ, ο Γ. Λακκοτρύπης παρέπεμψε σε αυριανή του δήλωση.
Από την πλευρά του, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημείωσε για τελευταία φορά, όπως είπε, ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η πατρίδα μας».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου