Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

6 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αντί για μαθήματα ξεχορτάριαζαν νεκροταφεία!

Το Ιδιωτικό ΚΕΚ Ζ INVEST που δραστηριοποιείται στην...



 Πετρούπολη Αττικής και στην Κόρινθο(Αγ.Γεωργίου 84) σύμφωνα με καταγγελίες από καταρτιζόμενους-εργαζόμενους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ , έχει αφήσει απλήρωτους περίπου 60 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Το ποσόν που δικαιούται ο κάθε καταρτιζόμενος είναι περίπου 700 ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες που έγιναν στην sfedona.gr η υπεύθυνη του ΚΕΚ κα Γιαννέλου δεν εμφανίζεται ούτε στα το τηλέφωνο ενώ διαρρέει «υποσχέσεις» ότι οι καταρτιζόμενοι θα πληρωθούν από Δευτέρα σε Δευτέρα.
Συνεργάτες της sfedona.gr επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με την κα Γιαννέλου ή κάποιον άλλο υπεύθυνο του ΚΕΚ Ζ ΙΝVEST αλλά στάθηκε αδύνατο . Το τηλέφωνο έχει αυτόματο τηλεφωνητή και σε αφήνει να περιμένεις επί ώρα ακούγοντας μουσική!
Κανείς δεν σήκωσε ούτε το τηλέφωνο της Κορίνθου στα γραφεία της Αγίου Γεωργίου 84.
Επειδή είχαμε την πληροφορία ότι στο πρόγραμμα συμμετείχε και η Μ.Κ.Ο του κ.Ευάγγελου Σπινθάκη ΕΠΕΚ (ο οποίος λέγεται ότι ήταν ταυτόχρονα και αμειβόμενος καθηγητής του προγράμματος ),συνεργάτης μας επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας που φέρεται να έχουν Διεύθυνση Πειρήνης 20 στην Κόρινθο αλλά επίσης δεν στάθηκε δυνατόν να βρει κάποιον από την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο . Υπήρχε μόνο ένα χαρτί κολλημένο στο τζάμι της πολυκατοικίας που έλεγε ότι η ΕΠΕΚ βρίσκεται στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που επίσης στον ίδιο όροφο υπήρχε μια μικρή ταμπέλα κάποιου Ινστιτούτου Καταναλωτών Κορίνθου.
kek-korinthos
Η είσοδος της τριόρωφης πολυκατοικίας Πειρήνης 20 και η μικρή ταμπέλα με κολημένο χαρτί στην τζαμαρία που κάνει γνωστό ότι στον 3ο όροφο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΠΕΚ όπου παράλληλα βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κορίνθου.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι συμπολίτες μας ονομάζεται « ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ» και είναι ενταγμένο στο Τοπ/ΕΚΟ (ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ) . Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ύψος του προγράμματος είναι πάνω από 300.000 ευρώ.
Οι καταρτιζόμενοι του προγράμματος καταγγέλλουν ότι ήταν αστεία η εκπαίδευση για την παραγωγή κομπόστ ενώ τις περισσότερες ώρες της συμμετοχής τους απασχολήθηκαν σε εντελώς άσχετος με τους σκοπούς το προγράμματος εργασίες.
Υπήρχαν καταρτιζόμενοι που τους ανέβαζαν στην καρότσα αγροτικού του Δήμου Βέλου-Βόχας και τους πήγαιναν να ξεχορτιαριάσουν το νεκροταφείο της Στιμάγκας!!
‘Άλλοι καταρτιζόμενοι πήγαιναν να καθαρίσουν την πλατεία της Αγίας Παρασκευής στο Βραχάτι!
Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι τα προγράμματα Τοπ/ΕΚΟ υλοποιούνται με την συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
topeko

Δημιουργούνται λοιπόν καυτά ερωτήματα για το ιδιωτικό ΚΕΚ Ζ ΙNVEST τα οποία ζητούν απάντηση:
-Αληθεύουν οι καταγγελίες των καταρτιζομένων ότι παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές Αυγούστου που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα;
-Αληθεύει η πληροφορία μας ότι έχουν πληρωθεί μόνο 7-8 καταρτιζόμενοι με άγνωστα κριτήρια;
-Αληθεύει η πληροφορία για συμμετοχή της Μ.Κ.Ο ΕΠΕΚ του κ.Σπινθάκη αλλά και του ίδιου προσωπικά ως αμειβόμενου καθηγητή του προγράμματος;
-Αληθεύουν οι καταγγελίες ότι οι συμμετέχοντες αντί να καταρτιστούν στο θέμα του προγράμματος(παραγωγή λιπάσματος κομπόστ για την Κορινθία) πήγαιναν και καθάριζαν νεκροταφεία και πλατείες εκκλησιών;
Το Υπουργείο Εργασίας ,η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τι λένε γι αυτές τις καταγγελίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου