Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο! Εισηγούνται κατάργηση του κατώτατου μισθού των 410 ευρώ στους νέους!

Απίστευτες προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων εισηγείται το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στο πρώτο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσής του με τίτλο «Ελληνική Οικονομία»...

Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΕ, φορέας ο οποίος λειτουργεί συμβουλευτικά στην κυβέρνηση, προτείνει να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός σε νέους για έναν χρόνο από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση για την πρόσληψή τους!
Το ΚΕΠΕ τονίζει ότι «ισχυρό κίνητρο» σε μια επιχείρηση προκειμένου να προσλάβει ανέργους, νέους σε ηλικία, θα ήταν να μην υποχρεωνόταν να καταβάλει τον κατώτατο μισθό των 511 ευρώ μικτά (410 καθαρά) το μήνα. Μάλιστα οι συντάκτες της έκθεσης αντιμετωπίζουν θετικά και το ενδεχόμενο η κατάργηση του κατώτατου μισθού να μην ισχύσει μόνο για τους νέους 15-24, αλλά να επεκταθεί και στις ηλικίες 24 - 29 ετών.
Επιπλέον, το ΚΕΠΕ προτείνει την αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των νέων και των εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση, αφού έτσι αποφεύγεται η αποθάρρυνση και η απαξίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου που ενσωματώνουν.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται η διευκόλυνση της γεωγραφικής κινητικότητας των ανέργων εντός των ορίων της χώρας με παροχή κινήτρων καθώς και η επιδότηση του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που  λειτουργούν στο εξωτερικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου