Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Delhaize - Ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού κατά 2,5 χιλ. θέσεις στο Βέλγιο

Με στόχο την μείωση των εξόδων και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας, η Delhaize Group, αλυσίδα supermarkets, ανακοίνωσε την περικοπή 2,5 χιλ. θέσεων και τη διακοπή λειτουργίας του 10%, περίπου, των καταστημάτων της.
Συνολικά η εταιρεία προτίθεται να.....










κλείσει 14 καταστήματά της σε όλο το Βέλγιο, που, βάσει οικονομικών στοιχείων, δεν έχουν θετική απόδοση.

Σκόπιμες κρίθηκαν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, καθότι, σε σύγκριση και με τους κύριους ανταγωνιστές της, η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει ένα ολοένα αυξανόμενο λειτουργικό κόστος, προερχόμενο από τις δαπάνες για τις εργασιακές συνθήκες και τους μισθούς.
Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι το κύριο πρόβλημα της Delhaize προκύπτει από τον ηλικιακό μέσο όρο των εργαζομένων της, που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός.


«Τα έξοδα της εταιρείας επιβαρύνονται από την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και των ασφαλίστρων που σχετίζεται με την ηλικία των εργαζομένων», σημειώνει ο Pascale Weber, οικονομικός αναλυτής.


Ο ίδιος συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχικά πακέτα της Delhaize, καθώς οι τελευταίες αλλαγές προβλέπεται να οδηγήσουν σε άνθιση των οικονομικών της εταιρείας.
Η βελγική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ένα τριετές πλάνο επένδυσης 450 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας στην αγορά του Βελγίου.
Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, η χρηματιστηριακή απόδοση των μετοχών της αλυσίδας ανέβηκε κατά 1,7%.













Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου