Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Της στραβής ψ@λης της φταίνε οι τρίχες

ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ - Τον όποιο "ξηλώνει" ο Σαμαράς από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή ενδυναμώνεται η παρουσία του Μητσοτακισμού... 








του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και το χειρότερο όλων δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πως αυτή η "βαθυστόχαστη" προσέγγιση, εμφανίζεται εν πολλοίς και ως πολιτική ανάλυση περιοπής. Βρε πολιτικά ξεφτέρια, για ξεκαβαλικέψτε λίγο, από το καλάμι του "πολιτικού αναλυτή" και come to δώθε να μας απαντήσετε σε μερικές αφελείς όσο και απλές ερωτησούλες...

Ακούσατε άραγε ποτέ ότι τούτο το κόμμα το δικό σας, παραδέρνει στο φατριασμό και την οικογενειοκρατία από τα γενοφάσκια του ( ένα πράγμα σαν τη Λιβύη σε έκδοση κόμματος) ή τώρα το συνειδητοποιείτε άραγε για πρώτη φορά???

Ως τι τον κρίνετε το γερμανοτσολιά μας ωρέ όταν του καταλογίζετε "αντικαραμανλισμό" στην πρακτική και τις επιλογές του???

Ως πρόθυμο προσκυνημένο στις επιλογές του οποίου ο καραμανλισμός ουδόλως αντιστάθηκε, αλλά αντίθετα αποδείχτηκε ο προθυμότερος των προθυμοτέρων στο "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"??? ή μήπως...

Ως ευπατρίδη που έδωσε τη μάχη της αξιοπρέπειας για τη χώρα του, και βρήκε απέναντί του το μητσοτακισμό, μιας και εδώ που τα λέμε, κόντρες και αντιπαραθέσει ς με το μητσοτακαίϊκο είδαμε, αλλά με τον άφωνο καραμανλισμό δεν είδαμε κάτι που να συγκλονίζει.

Μη ψαχουλεύετε... Μη μου ιδρώνετε...
Ένα τέτοιο προσκυνημένο ανδρείκελο, ευπατρίδη δε το λες γιατί τότε οι λέξεις θα είχαν χάσει παντελώς το νόημά τους.
Και στον προσκυνημένο του κατήφορο, ο πολυτικότερος σύμμαχος και κοινοβουλευτικό του δεκανίκι υπήρξε χωρίς δεύτερη σκέψη ο καραμανλισμός.

Μια τακτοποίηση λογαρισμών στο τσίρκο της γαλάζιας τζιχάντ των φατριών κάνει το παληκάρι, προσβλέποντας αποκλειστικά και μόνο στην προσωπική του επιβίωση και ο στόχος είναι διπλός.
Να ξεφτιλίσει εντελώς τον άφωνο και πρόθυμο καραμανλισμό ο οποίος έτσι κι αλλιώς αυτοαπαξιώθηκε βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στο "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" και τη σιωπή του ένοχου εκφραστή του.

Και έχοντας ξεφτιλίσει τον καραμανλισμό να αφήσει με το πουλί στο χέρι το μητσοτακαίϊκο, που ο παροπλισμός του θα είναι μονόδρομος μέσα σε μια δραματικά συρρικνωμένη εκλογική βάση.

Με δυο λόγια, αυτή τριπλέτα (Σαμαράς, Καραμανλισμός και Μητσοτακαίϊκο), βγαλμένη από την ίδια μήτρα του μεταπολεμικού δωσιλογισμού στα πλαίσια μια συγκεκριμένης πολιτικής που υπηρέτησε - από τη βία και νοθεία του ΄61 ως την αποστασία αλλα και ως τις μέρες μας στη δημοκρατία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και της "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας - το μόνο ιγα το οποίο νοιάζεται είναι η διαιώνιση του πολιτικού της είδους, αφού η αυτοκτονία αποτλεέι λέξη άγνωστη γι αυτή την ιδιότυπη πολιτική σαβούρα που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή. 

Θα μου πείτε... Γιατί να μη το κάνει??? Καμία φατρία δε θα επιβίωνε, αν δεν είχε τσούρμο από αυλικούς και αφελείς να τη χειροκροτούνε. Σωστό κι αυτό...

Συνεχίστε λοιπόν παιδια να βλέπετε στο πρόσωπο του καραμανλισμού το μεγάλο κατατρεγμένο...

Άλλωστε "εξ απανέκαθεν" (για να το διακωμωδήσουμε και λίγο) ο σοφός λαός μας έλεγε πως: Της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου