Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Προσοχή σε απάτη στο Facebook: Μην την πατήσετε…Δεν βρέθηκε το αεροπλάνο!

Ακόμη και την τραγωδία της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών εκμεταλλεύονται επιτήδειοι στο διαδίκτυο αφού ήδη κυκλοφόρησε και σχετική απάτη στο Facebook...




Η απάτη σύμφωνα με το safer-internet.gr ισχυρίζεται ότι βρέθηκε το αεροπλάνο και αν κλικάρεις πάνω της, μεταφέρεσαι σε μια άσχετη σελίδα με το facebook, που προσπαθεί να το αντιγράψει σε εμφάνιση, ευτυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία. 

Αν προσπαθήσεις να δεις το ψεύτικο βίντεο θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για να το κοινοποιήσεις πρώτα πριν το δεις. Στην περίπτωση που δεν είσαι συνδεμένος στο fb θα σου εμφανιστεί το παράθυρο σύνδεσης, αλλά αυτό δεν θα γίνει σχεδόν σε κανένα, γιατί ήσασταν συνδεμένοι στο fb όταν και μεταφερθήκατε στη κακόβουλη σελίδα.

Αν την πατήσετε από τέτοια malware post, μπορεί, να χάσεις τους κωδικούς σου στο fb και να αναρτούν διάφορα με το λογαριασμό σου, ανάλογα με τον κώδικα της κακόβουλης σελίδας.

Αν την έχετε ήδη πατήσει, διαγράψτε τις αναρτήσεις, αλλάξτε τους κωδικούς στο fb και ελέγξτε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό.












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου