Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα Ρωσόφωνου τηλεοπτικού δικτύου-Βίντεο: Tα αρχειακά έγγραφα της Ιστορίας των Ελλήνων της Οδησσού!

Διαβάστε το επετειακό αφιέρωμα των Ρώσων της Οδησσού στον ελληνικό πολιτισμό της πόλης με αφορμή την συμπλήρωση 2οο ετών από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.Ακολουθεί το κείμενο μεταφρασμένο από τα Ρωσικά...

Το 2014 μπορεί να θεωρηθεί ως έτος του ελληνικού πολιτισμού στην Οδησσό. Μ’αυτόν η πόλη μας συνδέει τους ανθρώπους μας . Πρώτα οι Έλληνες ήρθαν στη γη του Βορειοδυτικού Εύξεινου Πόντου και εμφανίστηκαν αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν από την ίδρυση της Οδησσού. Έλληνες έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της Νότιας Παλμύρας. Όσο για την Οδησσό, εισήλθε στην ιστορία του ελληνικού λαού ως μια πόλη, η οποία έγινε το λίκνο του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Ήταν εδώ ακριβώς πριν από 200 χρόνια, όταν δημιουργήθηκε η  ”Φιλική Εταιρεία” με σκοπό να οδηγήσει το εθνικό απελευθερωτικό αγώνα. Το 2014, η ελληνική κοινότητα έχει δημιουργήσει μια σειρά από εκδηλώσεις.
Αυτό το έτος, το έτος των εορτασμών για τους Έλληνες της Οδησσού. 200η επέτειος “Φιλική Εταιρεία”, 20 ετών Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Στο Κρατικό Αρχείο της περιοχής της Οδησσού αποθηκεύονται προσεκτικά πραγματικά ανεκτίμητα έγγραφα για την ιστορία των πρώτων ελληνικών οικογενειών της Νότιας Παλμύρας, τον τρόπο ζωής τους, τη ζωή της κοινότητας.
Lily Belousov, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Αρχείου της περιοχής της Οδησσού: Έχουμε σχηματίσει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων των ονομάτων των ενοριτών που παρακολούθησαν ελληνική εκκλησία 120 χρόνων 1799-1920. Εδώ είναι μια μοναδική βάση δεδομένων της Οδησσού και η πρώτη από αυτές τις γενιές που έχουν σχηματιστεί κατά τη διάρκεια των 120 ετών.
Όπως και οι πρόγονοί μας, που δημιούργησε το κομμάτι της πόλης από λίγο, αρχειονόμοι προσεκτικά, σελίδα προς σελίδα την αποκατάσταση της εικόνας, όπως το τελευταίο πολυεθνική Οδησσό, στην ιστορία της κάθε έθνος που έχει βρει θέση που της αξίζει.
Πρωτοπρεσβύτερος Victor Petlyuchenko, πρύτανης της Οδησσού Ελληνική Holy Trinity Church: Είναι σημαντικό να έχετε μπροστά σας είναι πραγματικά η ιστορία, αξιόλογη ιστορία της πόλης μας. πόλη, η οποία εμφανίστηκε Αντίθετα, όλες οι αρνητικές προβλέψεις. Το νερό δεν ήταν εδώ, μερικές φορές υπήρχαν προβλήματα, αλλά εξακολουθεί να δούμε τι μια υπέροχη πόλη που έχουμε.
Σήμερα, αρχειακά έγγραφα για την ιστορία της ελληνικής Οδησσού έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για ιστορικούς και εθνολόγοι, αλλά και για τους απλούς πολίτες που θέλουν να μάθουν την ιστορία της οικογένειάς σας.
Elizabeth Kuzminska-Polihranidi, πρόεδρος της οργάνωσης της πόλης “Οι Έλληνες της Οδησσού»: Σχεδόν οι πρώτες ημέρες της πόλης της Οδησσού και πολύ ενδιαφέρον, τώρα, ανοικτή και να δούμε ποιος από τους Έλληνες ήταν η στις αρχές την προέλευση αυτής της πόλης. Από τους Έλληνες που ήταν φίλοι με τους οποίους, όπως τους έλεγαν. Σχετικά με το πώς ήταν άρρωστοι, πέθαναν, οι οποίοι ήταν φίλοι με τους οποίους, οι οποίοι ήρθαν να τους επισκεφθούν σε γάμους, βαπτίσεις.
Όμως, η αναζήτηση πληροφοριών στο αρχείο δεν είναι απλό ζήτημα, και μια δύναμη μόνο μερικά. Εδώ και ογκώδη βιβλία, καθώς και δυσανάγνωστα κείμενο. Πάρτε πληροφορίες για την ιστορία της οικογένειάς του ήταν ένα δύσκολο έργο. Αλλά και στο παρελθόν – τώρα όλα συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο δημοσίευσε μελέτη με τίτλο «Οι Έλληνες της Οδησσού».
Συγγραφείς στα μητρώα των γεννήσεων Odessa Ελληνική Holy Trinity Church – μια κοινή εργασία των υπαλλήλων των περιφερειακών και Αρχείων του Κράτους της Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Έργο για πολλά χρόνια. Πρώτη δημοσιεύσεις εμφανίστηκε το 2000. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, το φως ήρθε έξι τόμους.
Ο συγγραφέας και ο εγκέφαλος ενός multi-έργο “Οι Έλληνες της Οδησσού», λέει ο Lilia Belousova – ενώ υπήρχε εργασία για την επεξεργασία και δημοσίευση υλικού βρέθηκαν νέες πηγές, νέες γεννήσεις.
Lily Belousov, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Αρχείου της περιοχής της Οδησσού: Σήμερα αναδημοσιεύουμε τον πρώτο τόμο, η οποία έχει γίνει ένα σπάνιο είδος. Και εκτός από αυτά τα γεγονότα συνέβησαν, βρήκαμε νέες πηγές, νέες γεννήσεις και σημαντικά συμπληρώσει το πρώτο αυτό τόμο και την αφιέρωσαν επετείους, τα οποία πολύ φέτος: είναι 200 ετών ελληνική κοινωνία πατριωτική “Φιλική eteriya” είναι 220 ετών Οδησσό, Τα 20 χρόνια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καλά, επετείους που συνδέονται με το μουσείο “Φιλική Εθερία”
Να nikalnye βρίσκει αρχειονόμοι προσφέρουμε στις οικογένειες την ευκαιρία να μάθουν πρώτοι οικιστές της Οδησσού – Ελλήνων και άλλων εθνικοτήτων: οι κάτοικοι και οι οικοδόμοι της Νότιας Παλμύρα, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του ελληνικού εθνικού απελευθερωτικού κινήματος.
Σωφρόνης Paradisopulos, διευθυντής του υποκαταστήματος της Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού: Είναι σκληρή δουλειά για αρχειονόμοι, φυσικά, πρώτα απ ‘όλα, και θέλουμε, όπως το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού κυρίως όλους όσους εργάστηκαν φυσικά βαθιά ευγνωμοσύνη Lily Fosdick, επειδή είναι ο συγγραφέας αυτής της ιδέας και Κρατικά Αρχεία του όλη την ομάδα.
Δωρεές βοηθήσει επίσης το Γενικό Προξενείο της Ελλάδα στην Οδησσό.
Τσάκας Ανδρέας, Υποπρόξενος, Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Ελλάδα στην Οδησσό: Η εργασία αυτή δείχνει τη σημασία όχι μόνο για τους Έλληνες και την παρουσία τους σε αυτή την πόλη, και αυτή η πολυεθνική πόλη και την παρουσία πολλών ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές εθνικότητες που ζουν σε αυτό το έδαφος.
Οικονομική στήριξη για την έκδοση του βιβλίου ήταν ο διάσημος επιχειρηματίας Οδησσό, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Ήφαιστος – Παντελεήμων Buburas. Αλλά με παρουσίαση του πρώτου τόμου του αναδημοσίευση βιβλίο «Οι Έλληνες της Οδησσού», οι εργασίες για το έργο δεν τελειώνει εκεί – μίλησε στην εκδήλωση. Μετά από πολλές περισσότερες πληροφορίες. Και το έργο αυτό ανοίγει ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες για νέες έρευνες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου