Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βενιζέλος «αδειάζει» Παπανδρέου για το σκάνδαλο της ΜΚΟ: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Στην πρώτη του αντίδραση για το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» του υπουργείου Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

ουσιαστικά «αδειάζει» τον Γιώργο Παπανδρέου -επί υπουργίας του οποίου δόθηκαν τα επίμαχα κονδύλια από το ταμείο του ΥΠΕΞ- για το ρόλο που είχαν στην υπόθεση στενοί συνεργάτες του όπως ο Αλεξ Ρόντος .
Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, δήλωσε από το Βελιγράδι ο κ. Βενιζέλος, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του στην Ποντγκόριτσα έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς όμως να πει ποιον τελικά εννοούσε στο πρώτο σχόλιο του.
«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Βενιζέλου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το Μαυροβούνιο.
Μετά το θόρυβο όμως που προκάλεσε η αναφορά του αυτή σε πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο των 9 εκατ. ευρώ με τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να αλλάξει την ουσία της δήλωσή του, εξηγώντας πως δεν αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου:
«Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», διευκρίνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας με δημοσιογράφους στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου