Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Παπανδρεϊκής ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ: Έβγαζαν εμβάσματα – μαμούθ στο εξωτερικό, με λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών!

Ο κύριος Προβόπουλος προφανώς, δεν κατάλαβε πως είναι ύποπτο ένας μεροκαματιάρης από την Σκιάθο να βγάλει 8,5 εκατομμύρια Ευρώ στο Χονγκ Κονγκ!...



Στο Ολυμπία το είχαμε γράψει από το 2009, όταν εμβάσματα – μαμούθ έφευγαν στο εξωτερικό: Ποιός είναι αυτός που θα φυγάδευε λεφτά την στιγμή που η Ελλάδα είχε πλέον μία “ισχυρή κυβέρνηση”, αφου η παραπαίουσα κυβερνηση Καραμανλή είχε πέσει;

Ποιοί είναι αυτοί που θα έκαναν την “τρέλλα” να αγοράσουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) την ώρα που η χώρα είχε αποκτήσει “πολιτική σταθερότητα” με μία κυβέρνηση που ήλεγχε πλήρωςσυνδικάτα, ΜΜ”Ε”, δημόσιο τομέα και κοινοβούλιο;

Μα φυσικά αυτοί  που γνώριζαν το ολέθριο σχέδιο Παπανδρέου και δικαιώθηκαν. Ουδεις άλλος από τους εξαπατημένους πολίτες θα έκανε τέτοιες κινήσεις, παρά μόνον εάν γνώριζε τις μεθοδεύσεις της πράσινης συμμορίας για την μεγάλη ληστεία και υποδούλωση. Και φυσικά κέρδισαν.

Η υπόθεση όμως που φέρνει στο φως το e-reportaz.gr είναι ακόμα πιό εξοργιστική. Οι συμμορίτες του μαύρου χρήματος σε συνεργασία με τραπεζίτες και την απόλυτη “ανοχή” Προβόπουλου, χρησιμοποιουσαν λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών για να στέλνουν τα εμβάσματα στους υπεράκτιους παραδείσους. Είναι δεδομένο πως εάν αποκαλυφθούν τα ονόματα των πραγματικων αποστολέων εμβασμάτων, θα φανουν και οι υπόγειες διασυνδέσεις με τους καταστροφείς του Ελληνισμού.

Πολλοί θα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν  ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων να βρίσκεται στη λίστα των 52.ο00 προσώπων που ενέβασαν στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης!

Η εκπομπή Reportaz αποκάλυψε σε προηγούμενη εκπομπή συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπό διερεύνηση υπόθεση του ΣΔΟΕ η οποία φαίνεται ότι ακουμπά παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φρόντισε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2009-2011.

Στη διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που φαίνεται πως ενέβασαν τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, βρίσκεται και το όνομα του κ. Σταύρου Φραγκούλα από τη Σκιάθο, ο οποίος εμφανίζεται να «μετέφερε» στο μακρινό Χόνγκ Κονγκ το αστρονομικό ποσό των 8.500.000 δολαρίων. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κ. Σταύρος Φραγκούλας, ενημερώθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, πως το όνομα του βρίσκεται σε αυτή τη διαβόητη λίστα και κλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2012 από τον Γεν. Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων εσόδων του ΥΠΟΙΚ να δικαιολογήσει το αστρονομικό ποσό των 8.5 εκατομμυρίων δολαρίων , ποσό που οι λίστες του υπουργείου τον εμφανίζουν να ενέβασε στην τράπεζα HSBC στο μακρινό Χονγκ Κονγκ.

Ο «ανύπαρκτος εκατομμυριούχος», κ. Φραγκούλας στην αγωγή των 400.000 ευρώ που κατέθεσε σε βάρος της Alpha Bank που απορρόφησε την Εμπορική, αναφέρει πως ουδέποτε ενέβασε χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς όπως και ο ίδιος αναφέρει είναι άτομο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

fragkoulas

Στις 19 σελίδες της αγωγής ο κ. Φραγκούλας «ξετυλίγει» το κουβάρι της υπόθεσης που συζητήθηκε ακόμη και στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Βουλής τότε, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή το θέμα του αφορολόγητου ορίου.

Η ζωή του άλλαξε, αφού πέρα από την οργή που του προκάλεσε η ανωτέρω κατάσταση, διασύρθηκε και συκοφαντήθηκε στη τοπική κοινωνία της Σκιάθου, καθώς δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ήταν ο μεσάζων για τη μεταφορά των 8.500.000 δολαρίων που πιθανόν να ανήκαν σε κάποιον πλούσιο επιχειρηματία.

Ο ίδιος στην αγωγή του δηλώνει πως δεν ενέβασε ποτέ στο εξωτερικό το εν λόγω ποσό και καταγγέλλει πως το ποσό μεταφέρθηκε με γραμμάτιο της Εμπορικής από την εταιρία «Karina Prop – Sailing Shipmanagement INC»που εδρεύει στην Κηφισιά, προς τον Holman Fenwick Willan σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ανωτέρω στην Τράπεζα Hong Kong Shangai Banking Corpo. Τελικά αποδείχτηκε ότι παραλήπτης του εμβάσματος είναι  δικηγορικό γραφείο.

Το ΣΔΟΕ ζήτησε από την τράπεζα τα ακριβή στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας η Εμπορική τράπεζα δεν έδωσε καμία απάντηση…

Στην αγωγή του κ. Φραγκούλα αναφέρεται επίσης πως τα στοιχεία της εταιρίας «Karina Prop – Sailing Shipmanagement INC» αλλά και το ΑΦΜ της ήταν εικονικά και πως ουδεμία σχέση έχουν με τη συγκεκριμένη επιχείρηση!

Πίσω δε από το έμβασμα φέρεται να βρίσκεται εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ! Τα ερωτήματα πλέον που τίθενται χρίζουν άμεσων απαντήσεων. Κύκλοι του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζουν βέβαιη την ανάμιξη τραπεζικών στελεχών στην υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες και δη η Εμπορική μετέφεραν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων και στη συνέχεια τα ενέβασαν στο εξωτερικό. Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν και για τον εποπτικό ρόλο της ΤτΕ, ενώ ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον αριθμό ανάλογων περιπτώσεων να έχουν φτάσει τις 40!

Στην αγωγή του ο κ. Φραγκούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη και αξιόποινη την πράξη που ακολούθησαν οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ να συντάξουν αναφορά με ψευδή στοιχεία αφού τον κατέστησαν βασικό ύποπτο, με σκοπό να του προκαλέσουν ζημία άνω των 120.000 ευρώ με ωφέλεια δική τους και του ηθικού αυτουργού, κατηγορώντας τους πως διέπραξαν εις βάρος του το αδίκημα της διανοητικής παρ’ υπαλλήλου πλαστογραφίας αλλά και αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και ζητώντας για αποζημίωση το ποσό των 400.000 ευρώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου