Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"128" ΚΕΡΑΤΕΑ: ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κινηματογραφική προβολή του ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα:..


Μια πραγματική ιστορία», που δημιούργησαν δύο συμπολίτες μας, ο Βάιος Σύρρος και ο Γρηγόρης Οικονομίδης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην υπερσύγχρονη σάλα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Κερατέας, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης.

Το ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία», καταγράφει την τιτάνια προσπάθεια των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, να ανατρέψουν την παράλογη όσο και αυταρχική πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης, που ήθελε να επιβάλει με τα ΜΑΤ την δημιουργία τεράστιας χωματερής μέσα στον ...αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, ενεργοποιώντας τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Επί 128 μέρες, όσες μέρες κράτησε η βίαιη αντιπαράθεση με την κεντρική εξουσία, η κάμερα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και αποτύπωσε με τρόπο ρεαλιστικό τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που διαμορφώθηκαν στους κόλπους μιας συντηρητικής κοινωνίας, όπου η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου